המתכון הכי טוב להכנת מופלטה

הכנת מופלטות

 

המרכיבים ל-40 יחידות:

1 ק"ג קמח

1 כפית גדושה מלח

2.5 עד 3 כוסות מים פושרים

1 כוס שמן

להגשה:

חמאה ודבש

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה קמח ומלח. יוצקים מים בהדרגה תוך שלשים עד שמתקבל בצק אחיד, רך ולא-דביק.

יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל של ביצה ומעבירים לקערה מלאה בשמן. מניחים לכדורים לנוח בשמן למשך חצי שעה ובטמפרטורת החדר.

מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה. משמנים היטב את משטח העבודה ומשטחים כל כדור בצק בידיים עד שנוצר עיגול דקיק ואחיד. מעבירים למחבת חמה (אין צורך לשמן אותה – שהרי הבצק משומן) וצורבים עד להזהבה. הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת. ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך שהמופלטה החדשה על פני המחבת. מניחים על הערימה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל. ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 12-10 מופלטות. למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (מלבד הראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. אחרי כ- 20 מופלטות, אפשר להתחיל להגיש לאורחים ולפנות לנגלה הבאה.

הגשה: מורחים את המופלטות בדבש, חמאה או סירופ פשוט .

פורסם בקטגוריה פסח, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.
339

מה דעתך?

עוד בפסח