קוקה קולה בריא או לא

מה קורה לגוף שלנו לאחר שתיית קולה?
כולם כבר יודעים – אם אתם רוצים להיות בריאים, אל תשתו קולה!

קוקה קולה בריא או לא ?

צריכת משקאות קלים רעה מסיבות כל כך רבות, עד כי אפילו המדע כבר לא יכול למנות את כל ההשלכות. הקולה הינה אחת המשקאות הנקנים ביותר בעולם. באותה מידה, היא גם המשקה המזיק ביותר עבורנו. יש בה מספיק חומרים כדי להרוס אורגניזם אנושי ביתר קלות.

הבעיה העיקרית המצויה במשקה הזה, הינה רמת הסוכר. אלה מסוג העובדות שתאגידי המזון המעובד לא רוצים שתדעו, כמוהם גם מגדלי הסוכר בעולם. הם נמנעים מלספר לכם את האמת ומסיבה זו נוצר מייל זה…

כשאתם שותים קולה, כדאי שתדעו מה קורה בגופכם –
להלן פירוט התהליכים המתרחשים בגופכם במשך שעה לאחר שתיית המשקה:

ב10 הדקות הראשונות, עשרה כפיות סוכר נכנסות לתוך מערכת הגוף שלכם. זו כמות אדירה, כ-100% מצריכת הסוכר היומית המומלצת. וודאי תשאלו את עצמכם- אז למה זה לא מתוק לי כל כך? התשובה אינה נעימה בעליל. הסיבה לכך טמונה בהימצאות החומצה הזרחתית שבקולה. כן , כן, קראתם נכון, חומצה זרחתית (מרכיב שפעיל גם בחומרי ניקוי). החומצה הזרחתית בעצם "חותכת" את הטעם המתוק של הסוכר ומעניק לקולה את טעמה המוכר.

לאחר 20 דקות מזמן השתייה, רמת הסוכר שלכם בדם קופצת באופן משמעותי, מה שגורם להפרשה של כמות גדולה של אינסולין. הכבד מגיב במקביל והופך את חלקיקי הסוכר לשומן. בדיוק כמו שאתם אוהבים!

לאחר 40 דקות מזמן השתייה, ספיגת הקפאין הסתיימה. האישונים שלך מתרחבים, לחץ הדם עולה, כתגובה לפעילות הכבד שעבד קשה מאוד בגלל הימצאות הסוכר שבמשקה. בזמן זה קולטי האנדוזין שבמוח נחסמים ומשגרים תחושה של נמנום…

45 דקות אחרי הגוף שלכם מייצר כמויות גדולות של דופמין, דבר שמענג את מרכז המוח שלכם. פיזית זו אותה ההשפעה שיש לסם ההרואין, אם ברמה נמוכה יותר.

שעה לאחר ששתית את הקולה החומצה הזרחתית נקשרת עם הסידן, המגנזיום והאבץ במעי התחתון. המינונים הגבוהים של הסוכר מגדילים את הפרשת הסידן בשתן, דבר שמסביר את הפגיעה בעצמות בכלל ובשיניים בפרט. אז המאפיין המשתן של הקופאין מצטרף לחגיגה, תחושו צורך להטיל את מימכם יתר על המידה. כמו להבה ענקית שדלקה ולפתע פתאום כבתה, גם רמת הסוכר צונחת בדם. בשלב זה תחושו עצבניים או איטיים יותר.

אז הנה – זו האמת. כל כך הרבה הרס בכוס אחת קטנה. תארו לכם שאתם צורכים את המשקה הזה מידי יום, כל היום.

קחו עכשיו דקה לחשוב באמת – האם אתם מוכנים לסכן את בריאותכם עבור כוס משקה של קולה צוננת? מה קורה לגוף שלנו לאחר שתיית קולה?
כולם כבר יודעים – אם אתם רוצים להיות בריאים, אל תשתו קולה!

צריכת משקאות קלים רעה מסיבות כל כך רבות, עד כי אפילו המדע כבר לא יכול למנות את כל ההשלכות. הקולה הינה אחת המשקאות הנקנים ביותר בעולם. באותה מידה, היא גם המשקה המזיק ביותר עבורנו. יש בה מספיק חומרים כדי להרוס אורגניזם אנושי ביתר קלות.

הבעיה העיקרית המצויה במשקה הזה, הינה רמת הסוכר. אלה מסוג העובדות שתאגידי המזון המעובד לא רוצים שתדעו, כמוהם גם מגדלי הסוכר בעולם. הם נמנעים מלספר לכם את האמת ומסיבה זו נוצר מייל זה…

כשאתם שותים קולה, כדאי שתדעו מה קורה בגופכם –
להלן פירוט התהליכים המתרחשים בגופכם במשך שעה לאחר שתיית המשקה:

ב10 הדקות הראשונות, עשרה כפיות סוכר נכנסות לתוך מערכת הגוף שלכם. זו כמות אדירה, כ-100% מצריכת הסוכר היומית המומלצת. וודאי תשאלו את עצמכם- אז למה זה לא מתוק לי כל כך? התשובה אינה נעימה בעליל. הסיבה לכך טמונה בהימצאות החומצה הזרחתית שבקולה. כן , כן, קראתם נכון, חומצה זרחתית (מרכיב שפעיל גם בחומרי ניקוי). החומצה הזרחתית בעצם "חותכת" את הטעם המתוק של הסוכר ומעניק לקולה את טעמה המוכר.

לאחר 20 דקות מזמן השתייה, רמת הסוכר שלכם בדם קופצת באופן משמעותי, מה שגורם להפרשה של כמות גדולה של אינסולין. הכבד מגיב במקביל והופך את חלקיקי הסוכר לשומן. בדיוק כמו שאתם אוהבים!

לאחר 40 דקות מזמן השתייה, ספיגת הקפאין הסתיימה. האישונים שלך מתרחבים, לחץ הדם עולה, כתגובה לפעילות הכבד שעבד קשה מאוד בגלל הימצאות הסוכר שבמשקה. בזמן זה קולטי האנדוזין שבמוח נחסמים ומשגרים תחושה של נמנום…

45 דקות אחרי הגוף שלכם מייצר כמויות גדולות של דופמין, דבר שמענג את מרכז המוח שלכם. פיזית זו אותה ההשפעה שיש לסם ההרואין, אם ברמה נמוכה יותר.

שעה לאחר ששתית את הקולה החומצה הזרחתית נקשרת עם הסידן, המגנזיום והאבץ במעי התחתון. המינונים הגבוהים של הסוכר מגדילים את הפרשת הסידן בשתן, דבר שמסביר את הפגיעה בעצמות בכלל ובשיניים בפרט. אז המאפיין המשתן של הקופאין מצטרף לחגיגה, תחושו צורך להטיל את מימכם יתר על המידה. כמו להבה ענקית שדלקה ולפתע פתאום כבתה, גם רמת הסוכר צונחת בדם. בשלב זה תחושו עצבניים או איטיים יותר.

אז הנה – זו האמת. כל כך הרבה הרס בכוס אחת קטנה. תארו לכם שאתם צורכים את המשקה הזה מידי יום, כל היום.

קחו עכשיו דקה לחשוב באמת – האם אתם מוכנים לסכן את בריאותכם עבור כוס משקה של קולה צוננת?

פורסם בקטגוריה מעניין ברשת, רץ בווצאפ, עם התגים , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.
903

מה דעתך?

עוד במעניין ברשת